Zondag, 11 september

 

14.00 uur Muziekworkshop, introductie tot klezmermuziek


 Wat is dat eigenlijk, Klezmer muziek? En kan ik dat ook? Een workshop voor nieuwsgierige mensen tussen de 7 en 120 jaar die wel eens les zouden willen hebben van een echte Klezmer accordeonist! Je mag zingen, maar ook je eigen instrument meenemen. Dat kan alles zijn, van trompet, viool, tot blokfluit of accordeon. Na de workshop mag je zelfs meespelen in het concert van The Klezmer Society.

 

 

15.30 uur Klezmer concert 

Een spelende band en een publiek dat rustig luistert… daar is The Klezmer Society niet zo van. De muziek van deze geweldige klezmerband is zo aanstekelijk en uitnodigend, dat je wel mee moét doen. Voor grote, maar ook kleine muziekliefhebbers wordt dit Klezmer concert een waar feest. Een feest om dit jubileumfestival mee af te sluiten. Een feest waar je kunt dansen, meezingen, luisteren en waar je in ieder geval helemaal vrolijk van wordt.

Klezmer is van oudsher een stijl die de generaties overstijgt. Het verbindt families en is leeftijdsloos. Ogenschijnlijk eenvoudig en naïef, maar als je goed luistert dan ontdek je allerlei prachtige en diepe lagen. Schitterende melodieën die elke keer weer anders klinken, opzwepende dansen en ook kalme, bijna meditatieve composities. The Klezmer Society laat het je graag meebeleven. Een geweldige mogelijkheid om deze populaire stijl  te (her)ontdekken.
 

Bij klezmer muziek trekken heimwee, verlangen en geluk met elkaar op. Het resultaat is diepgaande en veelal feestelijke muziek, die vooral over het leven zelf gaat. Het leven als grootste goed, Jiddischer kan je het niet krijgen! Het ensemble voelt de plezierige noodzaak om dit alles te delen met het publiek. En wat ons betreft horen publiek en ensemble onlosmakelijk bij elkaar. 

https://vimeo.com/358665197

 

Foto's: Carry Premsela, CreaPictures