20.00 uur Cabaret Kwatsch

Locatie Synagoge

Het in Joods Nederland zeer bekende duo Kwatsch bezorgt het publiek een zeer vrolijke avond met  woordspelingen, liederen en vooral natuurlijk een uitstekend gevoel voor humor.

Vandaag presenteert het duo het programma CHAI!

Achttien jaar geleden begon het als een grapje.
Een revival van het oude Joods Studentencabaret Kwatsch, dat zijn gloriejaren kende eind jaren 60. Vanaf de oprichting in 1968 was dit cabaret succesvol.
David Simon wilde nog een keertje een eenmalig gelegenheidscabaret brengen, maar helaas waren van de toenmalige groep al 3 cabaretiers overleden. Hij kwam bij Menno v.d. Reis uit met het verzoek hem op de piano te begeleiden voor de uitvoering van een aantal liedjes van weleer. En daaruit ontstond een hechte samenwerking en een nog grotere vriendschap.
Menno bleek onvermoede talenten te hebben voor het schrijven teksten op basis van ideeën van David. Samen schreven ze inmiddels meer dan 140 (!) nummers.
En nu achttien jaar later heeft Cabaret Kwatsch menigmaal opgetreden in Joods Nederland en ver daarbuiten en heeft het een achttal programma’s afgeleverd.
Tal van onderwerpen uit het (Nederlands) Joodse leven werden bezongen, al dan niet met een kritische ondertoon.
Nooit beledigend, maar wel met een scherp randje als dat nodig was.

CHAI (Hebreeuws) = achttien en  betekent LEVEN. Denk maar aan het woord L’Chaim (proost of “op het leven”) en dat wil Cabaret Kwatsch met u vieren: het leven!


Foto's: Carry Premsela, CreaPictures