Foto: Manuel Miethe

16 november 2022

Svetlana Kundish (Oekraïne/ Israël/Duitsland), zang, en Patrick Farrell, (Verenigde Staten/Duitsland), accordeon

 

Svetlana Kundish is geboren in Tsjernobyl (Oekraïne). Ze komt uit een familietraditie van cantors. Toen ze zeven jaar was, begon ze muziek te studeren. Nadat ze met haar familie in 1995 in Israël ging wonen, zette ze haar muziekstudie voort aan de muziekhogeschool van Tel Aviv. Ze kreeg zangles van Ella Akritova, een vooraanstaand zangeres en voormalig professor aan het conservatorium van Kiev. Vanaf 2001 deed Sveta mee aan de Jiddische Masterclass van Nechama Lifshitz, de beroemde zangeres uit de voormalige Sovjet Unie. In 2007 werd ze door professor Yuri Kokozoy uitgenodigd om zang te studeren aan het Prayner Konservatorium in Wenen. 

Na haar afstuderen aan het Konservatorium begon ze aan de universitaire studie aan de Cantor-afdeling van het Abraham Geiger College in Berlijn. Die studie rondde ze in 2018 af. 

Het repertoire van Svetlana Kundish omvat een breed scala aan Joodse muzikale stijlen. Van Jiddisch tot cantoraal, van Sefardisch tot moderne composities, van folkloristische liederen tot cabaret. Het concert van 16 november zal het hele mozaïek van verschillende stijlen bevatten.

Patrick Farrell is  accordeonist, componist en bandleider. Hij is geboren in de Verenigde Staten, maar woont sinds een aantal jaren in Berlijn. Hij maakte deel uit van het avant gardistische en tegelijkertijd traditionele klezmer ensemble Yiddish Art Trio, samen met klarinettist Michael Winograd en bassist en zanger Benji Fox-Rosen. Hij speelde unieke duetten met de New Yorkse trompettist Ben Holmes. Hij trad op met het kamer-folk ensemble Ljova and the Kontraband en met de Stagger Back Brass Band.

Patrick heeft meegewerkt aan opnames in zeer uiteenlopende muzikale genres, onder meer met Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble, met Adrienne Cooper en met Never Enough Hope. Hij treedt op met de meest vooraanstaande muzikanten uit de Jiddische en Klezmer muzikale wereld. Samen met Svetlana Kundish heeft hij in 2022 een zeer bejubelde cd uitgebracht met zijn composities op Jiddische gedichten.

Zie ook: https://www.pattysounds.com

 

 

Het concert vindt plaats in de synagoge, Samuel Hirschstraat 8, Zwolle

 

Aanvang 19.30 uur

Entree: € 17,50

Kaartjes zijn te koop via het bestelformulier hieronder of aan de kassa 

Vermeld op het bestelformulier alstublieft uw naam en het aantal kaartjes dat u wilt kopen. 

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Maror

 

 

Klik hier om een tekst te typen.